Jakkesættet er et af de mest elegante, tidløse og stilrene beklædningsgenstande en mand kan eje. Dog kræver det naturligvis at det sidder som det skal, for at det kan se elegant og stilrent ud. Sidder det forkert, kan det hurtigt forekomme uprofessionelt og sløset. Der kan derfor være faldgrupper, der er vigtige at være opmærksomme på du skal købe jakkesæt, særligt når du handler online.  

Hos Suit Club har vi en mission om at gøre op med denne problematik, en gang for alle. Vi mener at have taget et stort skridt i den rigtige retning med lanceringen af vores unikke size-finder, som er bragt til verden for at hjælpe dig med at finde lige netop din størrelse. Ca. 20 sekunder og 3 simple trin, mere kræver det ikke med vores algoritme.  

Selvom vi er kommet rigtig langt med vores size-fidner, er vi selvfølgelig klar over at stil, mode og komfort kræver et menneskeligt touch. Er du i tvivl om hvordan dit jakkesæt skal sidde? Så har vi herunder lavet en liste, med vores anbefalinger til hvordan du sikre dig at stå knivskarpt i dit jakkesæt.  

Den perfekte skulderbredde 

Vi starter fra toppen. Skuldrene er klart det vigtigste sted, hvor et moderne jakkesæt skal passe perfekt. Skuldrene er blazerens bærestykke, og derfor skal blazeren hvile hen over skuldrene på dig, når jakkesættet bæres, sådan at blazeren ligger fladt, uden folder, hen over dine skuldre. Blazerens syning, hvor skulderen og ærmet samles, skal passe med stedet, hvor din arm møder din skulder. Det vil altså sige, at syningen på jakkesættet skal sidde, der hvor skulderens runding bliver til din arm. 

 Man kan ofte se, når blazeren ikke passer i skuldrene, da det vil danne folder/bølger ved skulderen, både hvis blazeren er for bred eller smal. 

Undgå nakkefolder 

Det ses nogle gange at der dannes små folder lige under nakken, når du prøver et nyt jakkesæt på. Det kan skyldes at blazeren er konstrueret til en anden kropsholdning, end lige præcis den du har. Det kan naturligvis ligeledes skyldes at jakkesættet er den forkerte størrelse til dig. Nakkefolder bør i hvert fald undgås, og prøver du et jakkesæt hvor dette er tilfældet, kan dette også ordnes hos en skrædder. 

Blazeren skal passe med dit bryst 

Jakkens revers (det stykke af kraven, der går ned til den øverste knap i blazeren) skal ligge fladt på dit bryst, når du har blazeren på i en naturlig positur. Hvis det hæver sig lidt over dit bryst, betyder det, at jakken er for lille. I et sådan tilfælde anbefaler vi derfor at du prøver at gå en størrelse op. European fit jakkesæt er gode, da de er mere figursyet. Alle jakkesæt fra Suit Club er udført i European fit, netop med formålet om at skabe den perfekte pasform til den mordene mand.  

Ærmelængden skal passe til din skjorte 

Endnu en vigtig detalje, når det kommer til udtrykket af ens jakkesæt, er længden på ærmerne. Er ærmerne for lange, kan det give det udtryk at hele jakkesættet er for stort, selvom det måske ikke er tilfældet. Ærmerne skal gerne passe med den skjorte man har på under. En tommelfingerregel omkring længden på blazerens ærmer er, at de skal gerne være 1-2 cm kortere end skjorten - vi kalder det, det gyldne snit. På den måde kan man lige kan se kanten af skjorten. Det er vigtigt, at blazeren ikke dækker hele skjortekanten, samt at det dækker skjortemanchettens søm. Ærmelængden kan nemt tilpasses ved en skrædder, hvis resten af blazeren ellers passer.  

Jakkelængden 

Jakkelængden er en ofte uset detalje, når det kommer til pasformen af et jakkesæt. En god måde at måle det på, er ved hjælp af dine egne to hænder. Bærer du jakkesættet og lader dine arme hænge naturligt, så skal blazeren gerne gå til omkring midten af din hånd. Den skal helst ikke være over din hånd eller længere nede end dine fingre. 

Den famøse øverste knap  

Det er vigtigt, når du har blazeren på, at du kan knappe den øverste knap i jakkesættet uden besvær. Samtidig skal du være opmærksom på, at blazeren stadig skal sidde til omkring taljen. Det er værd at nævne at du bør tage denne vurdering stående, da blazeren alligevel altid burde være åben når du sidder ned. Hvis jakken er for lille, vil det oftest kunne ses på jakkens revers, der vil løfte sig fra din torso.  

Den gode bagdel  

Bukserne skal gerne ligge let på dit undertøj og dine ben. På den måde vil dine bukser også passe omkring bagdelen. Hvis der eksempelvis danner sig, folder under ballen, så er det et tegn på, at bukserne sidder for tæt, og dermed er for små. Hvis de derimod sidder for løst, så vil det kunne ses i benene. Det er vigtigt, hvis du skal have habitbukserne til skrædder, at de hellere skal være for løse end for stramme. Er bukserne for stramme, så er det nærmest umuligt for en skrædder at gøre noget ved, da de næsten ikke har noget stof at arbejde med.  

Taljen i bukserne  

Selvom et bælte altid er godt til et jakkesæt, så bør du alligevel have fokus på hvordan bukserne sidder uden bælte. bukserne skal gerne kunne holde sig oppe, uden at gøre brug af et bælte. Taljen kan dog også tilpasses ved en skrædder, nemt og billigt.  

Få bukselængden lagt op eller ned 

Personlig stil, er af sagens natur, personlig. Derfor skal denne liste opfattes som en guide, snarere end et regelsæt. Dette er specielt vigtigt at have i mente når du skal finde den rigtige bukselængde. Vi anbefaler at når du prøver bukserne, så skal du sikre dig, at de går ned til kanten af dine sko. Dette er dog en smagssag. Nogle foretrækker det således, hvor andre foretrækker bukserne bliver lagt op, så anklerne er frie og synlige.  

Mange jakkesætsforretninger, undlader at lægge bukserne op, da de forventer at kunden alligevel vil tage dem til skrædder for at få dem lagt op. Det er derfor meget normal at få tilrettet benlængden hos en skrædder, da benlængde og præference varierer meget fra person til person. Derfor kan dette også klares nemt og billigt. Det er muligt at få længden lagt op eller ned alt efter, hvad der er brug for.  

Vores bukser er allerede lagt op, i en længde vi mener passer den moderne og stilrene mand - der er dog naturligvis stadig mulighed for at få lagt vores bukser både op, og ned. 

Har du fundet dit nye jakkesættet i den helt rigtige størrelse og pasform, men føler du mangler den sidste detalje før det sidder helt i skabet? Så anbefaler vi at raffinere dit look med et slips, en lommeklud eller en kombination af de to.  

×