Jakkesæt størrelsesguide

Hvordan skal et jakkesæt side?

Jakkesættet er et af de mest elegante, tidløse og stilrene beklædningsgenstande en mand kan eje, hvis det altså sidder som det skal. Sidder det forkert og er den forkerte jakkesæt størrelse, kan det nemt forekomme useriøst og uprofessionelt. Der kan derfor være faldgrupper, der er vigtige at være opmærksomme på når du skal vælge jakkesæt størrelser, særligt når du handler online.
 
Hos Suit Club har vi en klar mission om at gøre op med denne problematik, en gang for alle. Vi mener at have taget et stort skridt i den rigtige retning med lanceringen af vores unikke size-finder, som er bragt til verden for at hjælpe dig med at nemt og hurtigt finde lige netop din rigtige størrelse.
 
 Prøv vores size-finder her 

Selvom du er godt hjulpet med vores size-finder, er vi selvfølgelig klar over at stil, mode og komfort kræver et menneskeligt touch. Er du i tvivl om hvordan dit jakkesæt skal sidde? Så har vi herunder lavet en liste samt en video guide med vores anbefalinger til, hvordan du sikre dig at stå knivskarpt i dit jakkesæt.

Skulderbrede

Vi starter fra toppen. Skuldrene er afgjort et af de vigtigste punkter, hvor et jakkesæt skal passe perfekt. Skuldrene er blazerens bærestykke, og derfor skal blazeren hvile hen over skuldrene på dig, når jakkesættet bæres, sådan at blazeren ligger fladt, uden folder, hen over dine skuldre.

Blazerens syning, hvor skulderen og ærmet samles, skal passe med stedet, hvor din arm møder din skulder. Det vil altså sige, at syningen på jakkesættet skal sidde, der hvor skulderens runding bliver til din arm. 

Man kan ofte se, når blazeren ikke passer i skuldrene, da det vil danne folder/bølger ved skulderen, både hvis blazeren er for bred eller smal. 

Brystet

Jakkens revers (det stykke af kraven, der går ned til den øverste knap i blazeren) skal ligge fladt på dit bryst, når du har blazeren på i en naturlig positur. Hvis det hæver sig og danner en bue over dit bryst, betyder det, at jakken er for lille. I et sådan tilfælde anbefaler vi derfor at du prøver at gå en størrelse op.

European fit jakkesæt er fortrukne, da de er figursyet. Alle jakkesæt fra Suit Club er udført i European fit, netop med formålet om at skabe den perfekte pasform til den mordene mand.

Nakken

Det ses nogle gange at der dannes små folder lige under nakken på blazeren, når du prøver et nyt jakkesæt på. Det kan skyldes at blazeren er konstrueret til en anden kropsholdning, end lige præcis din. Det kan naturligvis ligeledes skyldes at jakkesættet er den forkerte størrelse til dig.

Nakkefolder bør i hvert fald undgås, og prøver du et jakkesæt hvor dette er tilfældet og ikke syntes at forbedres af at gå en størrelse op eller ned, kan dette også ordnes hos en skrædder.

Ærmelængden

Endnu en vigtig detalje, når det kommer til udtrykket af ens jakkesæt, er længden på ærmerne. Er ærmerne for lange, kan det give det udtryk at hele jakkesættet er for stort, selvom det måske ikke er tilfældet.

Ærmerne skal gerne passe med den skjorte man har på under. En tommelfingerregel omkring længden på blazerens ærmer er, at de skal gerne være 1-2 cm kortere end skjorten - vi kalder det, det gyldne snit. På den måde kan man lige kan se kanten af skjorten. Det er vigtigt, at blazeren ikke dækker hele skjortekanten, samt at det dækker skjortemanchettens søm. Ærmelængden kan nemt tilpasses ved en skrædder, hvis resten af blazeren ellers passer.  

Taljen

Selvom et bælte altid er godt til et jakkesæt, så bør du alligevel have fokus på hvordan bukserne sidder uden bælte. bukserne skal gerne kunne holde sig oppe, uden at gøre brug af et bælte. Taljen kan dog også tilpasses ved en skrædder, nemt og billigt.  

Bukselængden

Personlig stil, er af sagens natur, personlig. Derfor skal denne liste opfattes som en guide, snarere end et regelsæt. Dette er specielt vigtigt at have i mente, når du skal finde den rigtige bukselængde.

Så hvordan skal jakkesæt bukser side? 

Vi anbefaler at når du prøver bukserne, så skal du sikre dig, at de går ned til den øvre kant af dine sko. Dette er dog en smagssag. Nogle foretrækker det således, hvor andre foretrækker bukserne bliver lagt op, så anklerne er frie og synlige, eller at bukserne hviler på selve skoen.  

Mange jakkesætsforretninger, undlader at lægge bukserne op, da de forventer at kunden alligevel vil tage dem til skrædder for at få dem lagt op. Det er derfor meget normalt at få tilrettet benlængden hos en skrædder, da benlængde og præference varierer meget fra person til person. Derfor kan dette også klares nemt og billigt. Det er muligt at få længden lagt op eller ned alt efter, hvad der er brug for.

Vores bukser er allerede lagt op, i en længde vi mener passer den moderne og stilrene mand - der er dog naturligvis stadig mulighed for at få lagt vores bukser både op og ned.

Har du fundet dit nye jakkesættet i den helt rigtige størrelse og pasform, men føler du mangler den sidste detalje før det sidder helt i skabet?

Så anbefaler vi at fuldende dit look med et slips, en lommeklud eller en kombination af de to fra en af vores Accessory-packs.

×