Loading

Nem størrelsesguide - Bestil i dag eller book tid i vores butikker

Club
Sådan skal dit jakkesæt sidde | Blog fra suitclub.dkSådan skal dit jakkesæt sidde | Blog fra suitclub.dk

Sådan skal dit jakkesæt sidde

Læsetid: 4 minutter

Sådan skal dit jakkesæt sidde

Læsetid: 4 minutter

Størrelsesguide til jakkesæt 

Jakkesættet er en uundværlig del af enhver mands garderobe, men det kræver den rette størrelse og pasform for at sikre et stilfuldt look. Hos Suit Club forstår vi om nogen vigtigheden af, at dit jakkesæt sidder perfekt. I indlægget her kommer vi derfor med en række tips til, hvordan du finder det rette match mellem jakkesæt og størrelse, samt hvordan jakkesættet bør sidde. Læs med herunder.


Vælg den rigtige størrelse jakkesæt 

Hvis du spørger os, hersker der ingen tvivl om, at jakkesættet er et af de mest elegante, tidløse og stilrene beklædningsgenstande en mand kan eje – men det gælder kun, hvis jakkesættet altså sidder som det skal. Sidder det derimod forkert og er den forkerte størrelse, kan det nemt se sjusket ud samt forekomme både useriøst og uprofessionelt. Det kan være svært at vælge den rigtige størrelse jakkesæt og der er desuden faldgrupper, der er vigtige at være opmærksomme på, når du skal vælge størrelse på dit jakkesæt – og i særdeleshed, når du handler online.

 

Hos Suit Club har vi en klar mission om at gøre op med denne problematik en gang for alle. Vi mener at have taget et stort skridt i den rigtige retning med lanceringen af vores unikke size-finder, som er blevet til for at hjælpe dig med at nemt og hurtigt finde lige netop din rigtige størrelse.

 

Prøv vores size-finder her og find den størrelse jakkesæt, som passer til dig. 


Hvordan skal et jakkesæt sidde?

Selvom du er godt hjulpet godt på vej med vores size-finder, er vi selvfølgelig klar over at stil, mode og komfort kræver et menneskeligt touch. Derfor vil vi naturligvis også gerne give dig en række tips til, hvordan et jakkesæt skal sidde. Læs med herunder, hvor vi kommer med vores anbefalinger og se også gerne vores videoguide med råd til, hvordan du sikrer at kunne stå knivskarpt i dit jakkesæt.


Skulderbredde

Vi starter fra toppen. Skuldrene er afgjort et af de vigtigste punkter, hvor et jakkesæt skal sidde perfekt. Skuldrene er blazerens bærestykke, og derfor skal blazeren hvile hen over skuldrene på dig, når jakkesættet bæres, sådan at blazeren ligger fladt uden folder hen over dine skuldre.


Blazerens syning, hvor skulderen og ærmet samles, skal passe med stedet, hvor din arm møder din skulder. Det vil altså sige, at syningen på jakkesættet skal sidde, hvor skulderens runding bliver til din arm. Man kan ofte se, når blazeren ikke passer i skuldrene, da det vil danne folder/bølger ved skulderen, både hvis blazeren er for bred eller smal. 


Brystet

Jakkens revers (det stykke af kraven, der går ned til den øverste knap i blazeren) skal ligge fladt på dit bryst, når du har blazeren på i en naturlig positur. Hvis det hæver sig og danner en bue over dit bryst, betyder det, at jakken er for lille. I et sådant tilfælde anbefaler vi,at du prøver at gå en størrelse op. European fit-jakkesæt er fortrukne, da de er figursyet, og alle jakkesæt fra Suit Club er udført i European fit, netop med formålet at skabe den perfekte pasform til den moderne mand.


Nakken

Det ses nogle gange, at der dannes små folder lige under nakken på blazeren, når du prøver et nyt jakkesæt på. Det kan skyldes, at blazeren er konstrueret til en anden kropsholdning end lige præcis din. Det kan naturligvis også skyldes at jakkesættet er den forkerte størrelse til dig. Uanset årsagen bør nakkefolder undgås, og prøver du et jakkesæt, hvor det er tilfældet og ikke synes at blive bedre af at gå en størrelse op eller ned, kan dette også ordnes hos en skrædder.


Ærmelængden

Endnu en vigtig detalje, når det kommer til udtrykket af ens jakkesæt, er længden på ærmerne. Er ærmerne for lange, kan det give det indtryk, at hele jakkesættet er for stort, selvom det måske ikke er tilfældet. Ærmerne skal gerne passe med den skjorte man har på under. En tommelfingerregel omkring længden på blazerens ærmer er, at de gerne skal være 1-2 cm kortere end skjorten – vi kalder det for ‘det gyldne snit’. På den måde kan man lige kan se kanten af skjorten. Det er vigtigt, at blazeren ikke dækker hele skjortekanten, samt at det dækker skjortemanchettens søm. Ærmelængden kan nemt tilpasses ved en skrædder, hvis resten af blazeren ellers passer.  


Taljen

Selvom et bælte altid er godt til et jakkesæt, så bør du alligevel have fokus på, hvordan bukserne sidder uden bælte. Bukserne skal gerne kunne holde sig oppe, uden at gøre brug af et bælte. Har du et par bukser, som ikke sidder helt som anbefalet her, kan taljen dog altid nemt tilpasses ved en skrædder, og det er som regel ikke den store udskrivning.  


Bukselængden

Personlig stil er, af sagens natur, personlig. Derfor skal denne liste opfattes som en guide, snarere end et regelsæt. Dette er specielt vigtigt at have i mente, når du skal finde den rigtige bukselængde. 


Så hvordan anbefaler vi, at jakkesæt-bukser skal sidde? Når du prøver bukserne, skal du sikre dig, at de går ned til den øvre kant af dine sko. Dette er dog en smagssag. Nogle foretrækker det således, hvor andre foretrækker bukserne bliver lagt op, så anklerne er frie og synlige, eller at bukserne hviler på selve skoen.  


Mange jakkesætsforretninger undlader at lægge bukserne op, da de forventer at kunden alligevel vil tage dem til skrædder for at få dem lagt op. Det er derfor meget normalt at få tilrettet benlængden hos en skrædder, da benlængde og præferencen herfor varierer meget fra person til person. En skrædder kan naturligvis både hjælpe dig med at lægge bukserne op eller ned alt efter, hvad du har brug for. Jakkesætbukserne fra Suit Club er allerede lagt op i en længde, vi mener passer til den moderne og stilrene mand – med dette sagt er der selvfølgelig stadig mulighed for at få lagt vores bukser både op og ned.

Udforsk udvalget