Loading

Bestil i dag eller book tid i vores butikker · 100 dages gratis ombytning & retur

Club
Sommerens mest trofaste outfit | Blog fra suitclub.dkSommerens mest trofaste outfit | Blog fra suitclub.dk

Sommerens mest trofaste outfit

Læsetid: 2 minutter

Sommerens mest trofaste outfit

Læsetid: 2 minutter

Hør har været menneskets trofaste følgesvend lang tid før Instagram trends og air condition. Hør har nemlig været brugt i flere tusinde år, og har været elsket for sine enestående, naturlige egenskaber. Vi har i denne artikel samlet et overblik over hvorfor det egentlig er, at hør, gaven som bliver ved med at give, er et udødeligt stilikon og ikke bare en sæsonbestemt internettrend.  

Først og fremmest så er tøj i hør temperaturregulerende. Temperaturregulerende er et fint ord, med nogle lige så fine tekniske forklaringer på formuleringen. Men for at skære ind til benet, så betyder det at hør er ideelt til de varme sommermåneder. Stoffet føles utroligt let mod huden, mens det bibeholder den genkendelige struktur og slidstærke fornærmelse. Dernæst er hør meget åndbart. Det skyldes at de fibre hør består af, i kontrast til de bredt anvendte kunststoffer, er hule og ru. Den luftelige og lette følelse hør har mod huden skyldes også at den måde hør tøj oftest er vævet på, tillader luft at trække igennem vævningen. Udover at tillade luft og trænge igennem stoffet og have en yderst komfortabel fornærmelse, selv i de mest fugtige og varme omstændigheder, er hør også at foretrække da det modtager og håndterer fugt exceptionelt godt. Det betyder at du kan svende i din hørskjorte uden at skulle bekymre dig om pinlige pletter eller en ubehageligt slasket og omklamrende følelse.  

Nu hvor du ved hvorfor hør er godt for dig, din krop og dit velvære i de varme luftlag, så tillader vi os at rette din opmærksomhed på hvorfor det samtidig er godt for alle andre. Hør har nemlig generelt et forholdsvist lavt miljøaftryk, sammenlignet med produktion af andre tekstiler. Det skyldes eksempelvis at det kræver langt færre pesticider at kultivere end mange andre stoftyper, som for eksempel bomuld.   

Sidst men ikke mindst, så besidder hør egenskaber som kombinerer stoffets værdi for individet såvel som for samfundet. Materialet er nemlig særdeles slidstærkt, og selvom materialets forholdsvist krøllede udseende efter vask i sidste ende er en smagssag, så påtager stoffet sig lidt sit eget liv efter det vaskes et par gange, hvilket giver hvert enkelt stykke hør tøj et helt unikt udtryk. Det betyder altså at hør omfavner det mere casual look, som skabes at den karakteristiske skruktur det får efter vask, hvilket kan spare en smule på strømregningen i forbindelse med strygning. Desuden er selve stoffet som udvindes fra hørplanten slet ikke det eneste gavn samfundet kan få fra denne fantastiske plante. Kultivering af hørplanten efterlader nemlig en række biprodukter som kan anvendes i eksempelvis linolie, hvilket giver hør yderligere point i det store miljøregnskab.

Udforsk udvalget